Vecka 29


I magen:

De små lätta rörelserna som du har känt i magen blir nu allt starkare. Nu känns sparkar och slag. Barnet börjar likna en riktig liten bebis. Produktionen av hormonerna androgen och östrogen startar. De stimulerar din kropp att producera prolaktin som startar produktionen av råmjölk som bebisen kommer att behöva de första dagarna. Barnet börjar reglera sin egen kroppstemperatur och benmärgen har tagit över all produktion av röda blodceller. Barnet urinerar cirka en halv liter per dag var.

Mamma:

Barnets sparkar kan ses utanpå magen. Dina inre organ trängs undan allt mer och det känns. De bästa sätten att undvika graviditetsproblem är god hållning, nyttig mat, lätt motion och mycket vila.

Partner:

Om ni vill inreda en barnkammare kan det vara en bra tid att göra det nu. Efter förlossningen är det svårt att få tid för några större projekt. Dessutom är det inte nyttigt för barnet att andas in byggdamm eller färglukt.

Mödravården:

Du besöker mödravården varannan vecka fram tills förlossningen.

Tips:

Om du oroar dig för att du inte har känt fosterrörelser på länge kan du dricka tre stora glas med kallt vatten i en följd och sen sätta en väckarklocka på ringning mot magen.Kommentarer
Patricia

Vecka 29 redan, jisses! Snart är du momma! :DKlart att jag lägger upp en bild sen när jag är klar..! :D Det är skitlätt att virka! Jag kan lära dig om du vill. :) Kram!

2009-09-14 @ 08:37:08
URL: http://smokingcankill.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Livet hos oss

Välkommen till vår vardag

RSS 2.0