Vecka 36

I magen:

Barnet lägger på sig extra mycket fett i ansiktet och dessutom har sugmusklerna utvecklats vilket gör att barnet har rundare ansikte. Hjärnan är färdigutvecklad. Kalcium från modern har gjort barnets skalle hårdare men den är fortfarande så mjuk att den kan deformeras under födseln när bebisen pressas igenom slidan. Men efter några timmar eller dagar är huvudformen tillbaka till det normala. Nu ligger nästan alla barn med huvudet nedåt och det har sjunkit ned i bäckenet. Fostervattnet minskar eftersom din kropp absorberar en del av det.

Mamma:

Din mage har sjunkit ned och det är troligen lättare för dig att andas. Men det kan hända att du måste kissa oftare istället eftersom livmodern trycker på urinblåsan nu. När trycket har minskat en aning på mage och tarmar kan det hända att du känner en ökad aptit och att eventuell halsbränna avtar. Ditt fundusmått är cirka 41 centimeter och du ökar troligen inte mycket mer i vikt. Det är vanligt att brösten läcker mjölk. Använd inlägg i behån, helst av ylle med lanolin.

Partner:

Du kan hjälpa till att packa väskan inför förlossningen.

Mödravården:

Du fortsätter att träffa din barnmorska varannan vecka. I slutet av graviditeten ska barnet ligga med huvudet nedåt men en del barn lägger sig med stjärten nedåt istället. Det kallas sätesbudning. Då blir man remitterad till den förlossningsklinik man har tänkt föda på. Läkare och barnmorskor tar där ställning till huruvida man ska försöka att vända barnen eller inte.Kommentarer
Kim

Mjo, vi hade ett datum efter förlossningen på vår inbjudan. De andra lär väl komma sen..

2009-11-02 @ 08:20:23
URL: http://kimlundin.blogg.se/
Christine

Har du skrivit till det som står under "partner" själv? ;D

2009-11-02 @ 13:49:44
URL: http://chriscross.blogg.se/
Christine

Har du skrivit till det som står under "partner" själv? ;D

2009-11-02 @ 13:49:52
URL: http://chriscross.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Livet hos oss

Välkommen till vår vardag

RSS 2.0