Vecka 27

I magen:

Barnen ser nu ut som dem kommer att göra vid födseln förutom att dem är mindre och smalare. Lungorna, levern och immunförsvaret behöver fortfarande utvecklas men om barnet skulle

födas nu så har det cirka 80 procent chans att överleva. Hörseln fortsätter att förfinas och barnen kan känna igen både mamman och eventuellt pappans röst.

Från och med nu mäter man fostrets hela längd. Tidigare mätte man län

gden från huvud till stjärt.

Mamma:

Grattis - nu är det den första veckan i den tredje och sista trimestern. Det kan hända att du känner en fot som tar spjärn mot magen. Barnet gör det för att testa sina krafter. Vid den här tidpunkten av graviditeten är det inte ovanligt att man får hudförändringar som graviditetsstrimmor, så kallad striae. Man kan också uppleva klåda. Det kan vara hormonerna som påverkar huden men det kan också bero på att du lider av vätskebrist. I allvarliga fall kan det bero på förändringar i levern. Rådfråga din barnmorska om du har klåda.

Partner:

Glöm inte att uppmuntra din partner. Många upplever sig själva som odugliga, fula och klumpiga vid den här tiden.

Mödravården:

Fortsätt att gå på regelbundna kontroller på mödravårdscentralen var fjärde vecka fram till vecka 28. Från vecka 28 kommer du att få träffa din barnmorska ungefär varannan vecka. Det börjar också bli dags att diskutera förlossningen. Hur vill du att förlossningen ska gå till? Vilken smärtlindring vill du få? Om du oroar dig för förlossningen är det bra att du berättar det för barnmorskan. Ofta kan du och din partner få gör ett studiebesök på den förlossningsavdelning som ni har tänkt att föda på. Alla har dock inte möjlighet att ta emot studiebesök men då anordnas istället en informationsstund i en samlingslokal.Kommentarer
Margona

Grattis till Bebisen i magen!:) Har allt gått bra än så länge?:)

Margona

Okej ja men vad skönt att de inte va nått med bebisen iaf:) Hade lite magont ibland jag med när jag väntade Freja men som tur va de aldrig nått fel!:)Ja jag vet inte riktigt hur jag hittade till dig, men jag kommer verkligen följa dig nu, Är så kul att läsa bloggar som handlar om barn, Gravida med mera:)Hoppas du får en fin kväll, med mycke sparkar (fast snälla) :)Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Livet hos oss

Välkommen till vår vardag

RSS 2.0