Vecka 35

I magen:

Från den här veckan börjar barnets snabbaste tillväxt under graviditeten. Den ökar 220-340 gram var varje vecka. Eftersom det blir allt trängre i livmodern kan det hända att barnets rörelser minskar men de kan istället bli desto starkare. Navelsträngen är tjock som en tumme och cirka 50 centimeter lång.

Mamma:

Ditt fundusmått är nu cirka 40 centimeter. Magen står som högst nu för att snart sjunka ned lite. Barnet trycker på överallt. Du kan ha tungt att andas, värk i ryggen och svårt att sitta, stå och sova.

Partner:

Det är bra att känna till att din partners kropp är hårt belastad av graviditeten och att hon troligen har svårt att sova. Det kan göra vem som helst lättirriterad. Avlasta henne så gott du kan. När ni har kommit hem med bebisen från BB behöver ni många saker; skötbord, spjälsäng, blöjor med mera. Passa på att handla startkitet nu. När ni kommer hem med bebisarna vill ni bara mysa hemma, inte fara runt i affärer.

Mödravården:

Du fortsätter att besöka din mödravårdscentral varannan vecka. Passa nu på att ställa alla frågor som du har om förlossningen och den första tiden efteråt.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Livet hos oss

Välkommen till vår vardag

RSS 2.0